Co je to PPC reklama?

Téměř všechny firmy, podnikatelé a služby se někdy dostávají do kontaktu s reklamou. Reklama je způsob, kterým propagují svoji firmu nebo služby, a dostávají je tak více do podvědomí lidí, což jsou jejich potencionální zákazníci. Účinná a velmi oblíbená je reklama na online platformách. A tuto skutečnost chápe čím dál více lidí. Řekněte si sami, když si projíždíte několik stránek, zaznamenali jste vůbec, jaké množství reklam, se na vás nenápadně valí?

online marketing

Online marketing je kouzelný v tom, že jeho tvorba a propagace se odehrává online, což ušetří výdaje za starší způsoby reklam, jako je například tvorba letáčků nebo jiných propagačních materiálů. Internet dnes již mají téměř všichni, takže můžete svou reklamu velmi dobře zacílit na konkrétní cílovou skupinu.

Způsobů reklamy je hodně. Jedna z nich je PPC. To je zkratka pro tzv. „pay per click“. Na rozdíl od jiných způsobů reklamy, kdy platíte třeba za to, že máte svůj inzerát někde online vyvěšený, v případě PPC platíte za to, když se uživatel proklikne na vaši webovou stránku. Platíte tedy za ty, které vaše reklama skutečně zaujme, a to je pro vás velkou výhodou. Není tedy divu, že tato reklama získává čím dál větší oblíbenost.

analýza

Její výhodou je, že je měřitelná. Můžete si tedy posléze velmi podrobně zanalyzovat výsledky a dle nich upravit případnou další reklamní strategii. Také si můžete již dopředu nastavit rozpočet, který chcete za reklamní kampaň dát. To vám pomůže mít lépe vaše finance pod kontrolou. PPC reklamy se mohou objevovat ve vyhledávačích, pod možností nákupu přes vyhledávače nebo jako banner při prohlížení jiných webových stránek. Zaujala vás tato možnost reklamy, ale nemáte s ní žádné zkušenosti? Doporučujeme si alespoň prvotní kampaň nechat vytvořit od odborníků, jako jsou PPC Ostrava. Budete mít tak jistotu, že se o jednu z nejdůležitějších částí podnikání, reklamu, postarají opravdový odborníci.

Doporučené články