Máte strach z příchodu zimy?

Všichni doufáme, že nás čeká mírná zima, protože ceny energií, které potřebujeme k vytápění našich domovů neustále rostou. Můžete chodit doma ve svetru a teplých papučích, možná ubrat stupeň, dva na topení, ale i každé vytopení vaši domácnost bude stát hromadu peněz. Už teď, na konci léta máme všichni navýšené zálohy a snažíme se šetřit, ale co bude na jaře a kolik budeme doplácet, to budí mnohé ze snu už dnes. Plyn a elektřina jsou základními energiemi, které potřebuje naše vyspělá civilizace k přežití. Můžeme jimi šetřit, ale neobjedeme se bez nich úplně.

topení

Jedna z maličkostí, které mohou pomoct k úspoře, je nechat si zkušeným topenářem překontrolovat veškeré možné úniky jak tepla, tak i vody, která koluje ve vaší otopné soustavě. I malá netěsnost může být příčinou navýšení nákladů o stokoruny, tak proč je platit zbytečně. Mít dobře nastavenou otopnou soustavu, vyčištěné všechny přívodní trubky, správně nastavený kotel a funkční ventily na radiátorech, to je práce pro zkušeného instalatéra, kterému byste měli nechat, ať prohlídne vaše topení Ostrava. To, co vám unikne, zkušené oko odborníka zahlédne. Vytápění našich domovů je pro naše podnebí nezbytné. V zimě mohou jít venkovní teploty až k mínus deseti, ale výjimečně i k mínus dvaceti stupňům, a to nastane skutečný problém, pokud vláda nezajistí dostatečné zásoby plynu a naše teplárny nebudou mít čím vyhřívat vodu do našich topení.

topení

Mnoho majitelů domů se snaží rychle ještě zateplit, či jinak zaizolovat stěny domu, ale podzim je tady a tuto topnou sezónu už pravděpodobně nezachrání, ale příští rok nastane stavební boom, a o zateplování bude jistě nebývalý zájem. Stejně jako o alternativní způsoby topení, nejen to plynem. Možná se lidé vrátí k topení uhlím, ale snad lidé zůstanou u ekologičtějších dřevěných peletek, které by mohly být náhradou za drahý plyn.

5/5 - (2 votes)

Doporučené články