Kdo bývá na stěhování připraven, nebývá překvapen


Když vás něco v životě zaskočí, obvykle to znamená, že nejste dostatečně připraveni, a že jste tuto variantu neočekávali. Nechat se zaskočit při stěhování vám může přinést značné komplikace, a proto pamatujte na to, že přípravné práce jsou rozhodující fází k vašemu úspěchu. Čím důkladnější je příprava, tím bezproblémovější bude samotný přesun věcí.

krabice na stěhování

Objednávka stěhovací firmy – s tou začínejte v optimálním termínu, nejlépe pět až šest týdnů před dnem stěhování bytu v Praze. Budete tak mít dostatek času k tomu, projednat svůj záměr a požádat o případnou výpomoc od stěhovací firmy ještě před přestěhováním. Můžete poptávat balicí materiál, pokud jej potřebujete, nemáte a někde jej sháníte. Můžete požádat o další služby, které se stěhováním souvisí, např. o rozmontování nábytku.

balení věcí na stěhování

Rozmontování nábytku – většina stěhovacích firem vám rozebere nábytek, pokud o to požádáte. Každý nemá tu schopnost toto zvládnout a každý není zručný řemeslník, aby si poradil například s kuchyňskou linkou, když ji potřebujete přestěhovat, a musíte demontovat sadu horních skříněk, http://www.interi.cz/truhlarsky-material/korpusy-skrinek/ pracovní desku, odmontovat dřez a vodovodní baterii atd. zejména u rohových linek větších rozměrů je to velmi náročný proces.

Balení věcí – s balením věcí začínejte také v předstihu, nejlépe ihned v počátku, kdy objednáváte stěhováky. Je velmi výhodné provádět to tak, že každý den budete věnovat balení maximálně hodinu nebo dvě, abyste neztratili elán a nebyli nadměrně unavení. Postupné balení věcí a jejich ukládání do jedné místnosti se dá zvládnout úplně v poklidu, bez chaosu a bez stresu. A v průběhu balení věcí si také vyčleňujte určitý čas na volnočasové aktivity, abyste přišli na jiné myšlenky a nebyli zataženi pouze do pracovních povinností. Vyjeďte někam do přírody, dopřejte si něco dobrého k snědku v restauraci nebo v cukrárně a nemějte pocit, že na vás někdo se stehováním tlačí.

Doporučené články